دردسرهای دندان درآوردن

به گزارش وبلاگ دانلود سرا، هرچند که رویش دندان های اطفال برای والدین آنها پدیده ای خوشایند محسوب می گردد ولی اغلب اوقات برای بچه ها، ناخوشایند و توام با ناراحتی است.در این مقاله به شایع ترین مسائل ناشی از رویش دندان های شیری اشاره می کنم.از جمله این ناراحتی ها می توان به افزایش بزاق دهان کودک تا حدی که باعث ریختن آن

دردسرهای دندان درآوردن

دردسرهای دندان درآوردن

نویسنده:دکتر ماریتا شکاریان*

هرچند که رویش دندان های اطفال برای والدین آنها پدیده ای خوشایند محسوب می گردد ولی اغلب اوقات برای بچه ها، ناخوشایند و توام با ناراحتی است.

در این مقاله به شایع ترین مسائل ناشی از رویش دندان های شیری اشاره می کنم.از جمله این ناراحتی ها می توان به افزایش بزاق دهان کودک تا حدی که باعث ریختن آن به دور دهان می گردد، اشاره نمود. گفتنی است که پس از خشک شدن بزاق، پوست صورت خشک شده و پوسته هایی همراه با التهاب مختصری به جای می ماند. بعلاوه در پی درد و خارش زیاد در ناحیه رویش دندان های شیری، کودک بی قرار و حتی بی خواب شده و نیز از غذا خوردن طفره می رود که خود باعث کاهش وزن مختصر می گردد که در بیشتر بچه ها در این سن شایع است. علاوه بر این، گاهی یک طرف صورت کودک قرمز و برافروخته می گردد که علت آن التهاب موجود در محل رویش دندان شیری است.

بسیاری از والدین از تب خفیف و نیز اسهال کودک هنگام رویش دندان شیری دلبند شان شکایت دارند. در پی درد و خارش شدید در محل رویش دندان شیری، طفل هر وسیله ای را که به دست اش می رسد، فورا به داخل دهان می برد که در نتیجه به علت آلودگی احتمالی این وسایل، ابتلا به تب و اسهال در این بچه ها دور از فکر به نظر نمی رسد. برای به حداقل رساندن ناراحتی های ناشی از رویش دندان های شیری کودک دلبند تان، رعایت موارد زیر توصیه می گردد: بهتر است پوست صورت و مخصوصا پوست دور لب و دهان کودک به صورت مرتب، با پمادهای بهداشتی موجود در بازار چرب نگاه داشته گردد تا کمتر شاهد التهاب روی پوست صورت که ناشی از خشک شدن بزاق ریخته شده روی آن است، باشیم.

کودک تمایل دارد برای کاهش درد و خارش ناشی از رویش دندان شیری، هر وسیله ای را که به دست اش می رسد به داخل دهان برد. در این صورت بهتر است دندان گیرهای مخصوص که با اشکال و رنگ ها و طرح های مجذوب کننده و متنوع در بازار موجود است، برای کودک تهیه گردد. بعلاوه باید وسایلی را که در اختیار کودک است و نیز دندان گیرهای مذکور به صورت مرتب تمیز و ضدعفونی شوند تا کمتر شاهد تب و یا اسهال فرزندمان باشیم. گفتنی است که هر نوع دندان گیر ی هم مناسب کودک نیست. والدین محترم باید از جنس و رنگ دندان گیرها اطمینان کامل داشته باشند تا به سلامت کودک شان صدمه نزنند. بعلاوه لبه های این وسایل نباید تیز و یا برنده باشند. ضمناً حجم دندان گیرها نیز نباید به قدری کوچک باشند که کودک قادر به بلعیدن آنها بوده و یا باعث انسداد در حلق و یا مجاری تنفسی وی گردد.

پر واضح است که رعایت بهداشت مستمر دندان گیرهای مذکور نیز باید به وسیله والدین صورت پذیرد. در سرانجام ذکر این مطلب ضروری به نظر می رسد که در صورت مشاهده تشدید علایمی نظیر تب، درد، اسهال، بی قراری و یا بی خوابی مشاوره با دندانپزشک اطفال ضرورت پیدا می نماید و پس از صلاحدید ایشان می توان از پمادهای بی حس کننده روی لثه دندان های شیری در حال رویش و نیز داروهای آرام بخش و یا در صورت احتیاج، داروهای خواب آور استفاده کرد.

پی نوشت ها :

* دندانپزشک بچه ها

منبع:www.salamat.com

منبع: راسخون

به "دردسرهای دندان درآوردن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دردسرهای دندان درآوردن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید