فواصل واحدهای گلخانه ای و دامی استان مازندران تعدیل می گردد
به گزارش وبلاگ دانلود سرا، مغایرت قوانین وزارت جهاد کشاورزی و سازمان دامپزشکی کشور در فواصل واحدهای کشت گلخانه ای با واحدهای دامی سبب ایجاد اختلال در سرمایه گذاری شده است، لذا در جلسه شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی مازندران، به پیشنهاد دبیرخانه شورا، با تعدیل فواصل موافقت شد.

هفتمین جلسه شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی استان در سال 1400، به آنالیز اختلاف نظر سازمان دامپزشکی و سازمان نظام مهندسی کشاورزی در مسئله فواصل تأسیسات گلخانه ای نسبت به تأسیسات دامی، اختصاص داشت.
رئیس اتاق ساری با اشاره به مغایرت هایی که در قوانین نسبت به فواصل تأسیسات گلخانه ای و دامی وجود دارد، این موضوع را سبب اختلال در فعالیت صنایع بخش کشاورزی و دامی عنوان و اظهار کرد: شرایط نوین به وجود آمده است و کارها به صورت علمی دنبال می گردد به طوری که در سایر کشورها، موضوعی به نام فواصل معنا پیدا نمی کند.
عبداله مهاجر دارابی در ادامه گفت: بعضی دستگاه های اجرایی بر مبنای جزیره ای عمل کردن می گویند نمی گردد و زیر بار نمی فرایند و همین یک جانبه نگری، سبب بسیاری از مسائل است.
دبیر شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی مازندران تأکید کرد: فواصل تأسیسات گلخانه ای با دامی باید کاهش یابد و موضوعی که به آن ورود پیدا کردیم کاملاً قانونی و در راستای بهبود فضای کسب وکار است؛ درصورتی که در زمان وزیر سابق جهاد کشاورزی دو بار مصوبه و دو بار بخشنامه می گردد، جلسات متعددی نیز برگزار گردید و بارها اعلام کردیم که اصلاً در مازندران موضوعی به نام فواصل جواب نمی دهد.
ایجاد بروکراسی نو با برون سپاری های نادرست
معاون هماهنگی امور مالی استانداری مازندران این موضوع را یک معضل مهم در استان عنوان نمود که باید با تصحیح و تصمیم درست، حل گردد.
حسن خیریانپور با بیان اینکه یکی از اولویت های مهم ما در استان توسعه کشت گلخانه ای اعم از خاکی و هیدروپونیک است، اضافه نمود: بر اساس رأی عمومی دیوان عدالت اداری، اعمال تبصره یک را برای زیر بخش های کشاورزی تسری دادند؛ اینکه سرمایه گذار اسناد بیاورد، در کارگروه مطرح گردد، برای تغییر کاربری هزینه کند، این ها فرآیندهای زمان بر است که اثرات منفی در پی دارد، لذا باید این مراحل را با یاری بازرسی کاهش بدهیم.
وی توضیح داد: بخشی از برون سپاری ها در تسهیل و بعضی دیگر در تقلیل هزینه و بعضی دیگر نیز در سرعت انجام کار مؤثر هستند و بعضی از برون سپاری ها نه تنها هیچ کدام از این ها را ندارند بلکه به سلامت انجام کار منتهی نشد و خود، یک بروکراسی نو ایجاد کرد.
قدردانی از همت شورای گفت وگوی مازندران در برطرف مسائل بخش خصوصی
علی بابایی کارنامی نماینده مردم ساری و میان دورود در مجلس نیز در جلسه حضور یافت و یکی از سازوکارهایی که نظام مند کردن موضوعات را در پی دارد، همین نشست ها و گفت وگوها اعلام و اظهار کرد: ما با تصمیم گیری در مجلس بدون افراط وتفریط می توانیم به حل مسائل یاری کنیم.
وی ضمن خدا قوت به اعضای شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی مازندران، با اشاره به محدودیت منابع دولت، همت این مجموعه را در برطرف مسائل فعالان مالی ستود.
تعدیل فواصل تأسیسات گلخانه ای با دامی
در این جلسه، مدیران کل جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت، دامپزشکی، و محیط زیست از بخش دولتی و رئیس خانه صنعت و معدن، نمایندگان بخش های کشاورزی، دام پروری و صنعت از بخش خصوصی به بیان نظرات خود درباره پیشنهادات دبیرخانه برای دستور کار جلسه پرداختند.
پیشنهاد نخست دبیرخانه درباره موضوع عدم هماهنگی و اختلاف نظر بین معاونت باغبانی و سازمان دامپزشکی درباره فواصل واحدهای گلخانه ای با واحدهای دامی بدین صورت بود که به وسیله شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی ملی با وزارت جهاد کشاورزی مورد طرح و تصمیم گیری قرار بگیرد تا سیاست های اجرایی ناظر بر صدور مجوز فعالیت های تولیدی و سرمایه گذاری در بخش کشاورزی و منابع طبیعی در چارچوب تکالیف و مأموریت های قانونی انجام پذیرد.
پیشنهاد دوم این بود که در راستای بهبود فضای کسب وکار و تسهیل صدور مجوزهای واحدهای گلخانه ای، فواصل و حریم بهداشتی اماکن دامی و صنایع وابسته به دام با واحدهای گلخانه ای مندرج در آخرین ویرایش نظام صدور واحدهای گلخانه ای و قارچ خوراکی مورخ 5/4/1398 به وسیله دستگاه های ذی ربط از قبیل اداره کل دامپزشکی، نظام دامپزشکی و نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی مازندران ملاک عمل قرار گیرد.
پیشنهاد سوم اعضای هفتمین جلسه شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی مازندران نیز، اصلاح حریم و تعدیل فاصله واحدهای گلخانه ای با واحدهای دامی به نسبت 50 درصد بوده است.
منبع: اتاق بازرگانی ایران